Нападателят Димитър Макриев и неговият Ашдод се класираха за финала на турнира за Купата на Израел. В битката за приза клубът ще се изправи срещу Макаби Тел Авив, който на полуфинала отстрани Апоел Тел Аивив на Димитър Телкийски и Елин Топузаков.

Българският нападател записа пълни 90 минути в двубоя срещу Бней Сахин при победата с 4:0. Още в самото начало на срещата Макриев бе много близо да открие резултата, но защитник изби топката в последния момент в корнер.

Първото попадение в мача обаче не закъсня много. В 25 минута след изпълнение на ъглов удар Риберо вкара за 1:0, само 120 секунди по-късно таблото вече показваше 2:0 след гол на Шрики. През второто полувреме паднаха още две попадения – в 51-та и 57-та, което отчая нацяло Бней Сахин.

Съдбата на този тим обаче бе последвана и от отбора на Димитър Телкийски и Елин Топузаков, които загубиха, макар и с минималното 0:1 от Макаби Тел Авив.

Бившият капитан на Левски остана на терена до последния съдийски сигнал, докато Мечо, бе заменен в 58-та минута на срещата.

Въпреки усилията на родните футболисти да се класират за последния етап на Купата на Израел, за да се получи българско дерби на финала, Апоел приключи участието си на турнира. Единственият гол в градското дерби на Тел Авив падна в 14-та минута и бе дело на Шмцна. В опита си да задържи минималната си преднина Макаби остана с човек по-малко в последната минута на мача, но въпреки това удържа на натиска.