Димитър Макриев заяви пред Гонг, че иам целите и амбициите да покаже на Пламен Марков чрез добрите си игри, че може да защитава цветовете на България. Нападателят премина от словенския Марибор в израелския първодивизионен клуб Ашдод за сумата от 1,5 милиона долара.

„Обадиха ми се от Марибор и ми казаха, че има конкретна оферта от Израел, дойдохме тук и стигнахме до съгласие. Сумата по трансфера ми е 1,5 милиона долара и доколкото знам, това е най-голямата сума давана от Ашдод до този момент. Личи си, че тук организацията е на ниво, а клубът разполага с доста пари и от тази гледна точка няма проблеми”, каза нападателят.

„Държа връзка с Телкийски и Топузаков, дори снощи се чухме. И те като мен чакат да им бъдат намерени апартаменти, а след две седмици ще играем един срещу друг. Не съм подготвен още физически добре и може би ще започна само с 20-30 минути игра в следващия мач”, добави Макриев.

„Като всеки българин е нормално да имам амбиции за националния отбор и се надявам един ден и това да стане. Тук съм от 4 дни и целите на отбора са да не изпаднем, а доколкото се говори, че през следващия сезон ще има нова селекция, за да стигнем евентуално до УЕФА. Впечатлен съм доста от Израел. Климатът тук също позволява да се играе, в момента е 20 градуса навън. Израел една стъпка нагоре от Марибор. Вече всичко зависи оттук нататък от мен.”

„Медиите тук ни обръщат внимание. В моя отбор постоянно ми говорят за Емил Велев и отново започна да се споменава за българите’, добави футболистът на Ашдод.