Наставникът на Твенте Стив МакЛарън е похвалил българския национал Ники Михайлов след мача на холандците срещу Спортинг в Лисабон. Младият страж призна в интервю за Гонг, че бившият селекционер на Англия се е обърнал към него с думите: „Браво синко, ти ни спаси”!

„Имал съм добри мачове и за Левски, а и в младежкия национален отбор. Това е най-силната ми изява за Твенте. Мисля, че беше време да покажа, какво мога. Мачът ми тръгна, а имах и късмет. Радвам се, че запазих вратата си суха, но толкова. Нищо не е приключило, защото на реванша няма да ни е никак лесно. Снощи беше една дълга нощ. Те имаха доста положения, много ни пресираха. Бяхме с човек по-малко, но удържахме”, призна в изказването си за Гонг вратарят Михайлов.

„Трудно се влиза на терена в такъв момент. Не съм очаквал да се поява, защото ако другият вратар има контузия имаш малко време да се подготвиш. Сега просто станах от пейката, сложих си ръкавиците, обух обувките и трябваше да спасявам дузпа. Ние бяхме гледали техните изпълнители и знаех, че Жоао Моутиньо предпочита да бие дузпите в дясно. Така направи и сега”, разказа още Николай Михайлов.

„Сега трябва да се възстановим добре, защото още в събота ни чака тежко гостуване на Спарта Ротердам. След това идва важният реванш срещу Спортинг Лисабон, който отново казвам, че няма да бъде лек”, допълни юношата на Левски.

„Няма какво да посвещавам на някой този мач. Нека направя 50 такива и ще почна да ги посвещавам. Искам да поздравя дядо ми и баща ми, които са най-щастливите хора в този момент. Знам, че те двамата се радват много. Надявам се така да бъде и с хората в България, защото е добре за всички наши играчи да играят на подобно ниво в Европа”, отбеляза още синът на Борислав Михайлов.

„Не мога да коментирам мача на Черно море. Няма да им е лесно, но пожелавам успех. Ще трябва и късмет, но топката е кръгла. Много се радвам, че в ПСВ отиде и моят съотборник в националния Станислав Манолев. Ние вече се чухме по телефона и разговаряхме. Дано Черно море постигне добри резултати, а защо не и да продължи напред”, завърши вратарят на Твенте.