Макаби Хайфа спечели шампионската титла на Израел предсрочно, след като в мач от 32-ия кръг се наложи с 2:0 като гост над Макаби Нетания. Титлата е 11-а за зелените от Хайфа, единственият отбор от Израел, попадал в Шампионската лига, но първа от 2006-а насам.

Те могат да детронират шампиона Бейтар Йерусалим и в турнира за купата на страната, с когото се срещат на финала във вторник. Днес при гостуването си на Нетания те стигнаха до победата с голове на Тамбинкоси Пантини в 13-ата минута и на Барам Каял в 76-ата.

Преследвачът им Апоел Тел Авив, където играят българите Димитър Телкийски и Елин Топузаков, е с 58 точки и два мача по-малко. В понеделник те приемат последния в класирането Хакоах Амидар Рамат Ган.

Игор Томашич игра пълни 90 минути за Макаби Тел Авив, който спечели с 3:0 като гост на Макаби Петах Тиква и се изкачи на 6-о място с 41 точки. С Тодор Колев в състава си Апоел Ирони Кириат Шмона завърши 0:0 при гостуването си на Бней Йехуда и заема предпоследното 11-о място с 27 точки.