Защитникът на Валенсия Хедвигес Мадуро заяви, че няма търпение да излезе срещу звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов в мача от груповата фаза на Шампионската лига между двата отбора.

Според холандския национал, двубоят с „червените дяволи” ще е най-важният за Валенсия от началото на новия сезон.

Двата отбора се намират в различна форма. Валенсия е лидер в Испания, като на старта на Шампионската лига тръгна с убедителна победа с 4:0 над Бурсаспор на Димитър Иванков. Юнайтед пък не спира да губи точки в Англия, като записа и нулево равенство с Рейнджърс в Европа.

Въпреки това, Мадуро признава, че счита Юнайтед за фаворит заедно, като изрази възхищението си от звездното нападение в лицето на Уейн Рууни и Димитър Бербатов. Защитникът на испанския тим ще има възможността да се пробва срещу бившия български национал в сряда.

„Юнайтед е наистина голям отбор. Той винаги е фаворит, за това и този мач за нас е голямо предизвикателство. Искаме да се представим добре на нашия стадион и пред нашата публика”, коментира Мадуро.

Бранителят, който е в сърцето на защитата на Валенсия заяви, че не се притеснява от нападателите на Юнайтед. „Това ме изпълва с вълнение. Не се страхувам от тях. Много ги уважавам, но не се страхувам. Това ще е добра проверка за мен, за да се проверя докъде съм стигнал като играч”, коментира Мадуро.

Той няма да може да играе срещу Рууни, тъй като английският национал е аут от двубоя заради контузия в глезена.

„Всички знаем, че Рууни е голяма класа. Но класа е и Бербатов. Той вкара хеттрик на Ливърпул. Няма как да не дойде уверен на „Местая”. Но нашата работа е да се погрижим и да ги изолираме от играта”, сподели защитникът на Валенсия.