Кипърското дерби между водения от Станимир Стоилов отбор Анортозис и Омония Никозия бе прекратен още във 2-та минута, тъй като феновете на Омония са се сбили пред входовете на стадиона. Инцидентът се е случил на паркинга пред самото съоръжение. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне привържениците на отбора, което доведе и до неприятности на самия стадион, тъй като газът проникна и по трибуните.

Футболистите на двата тима, спортно-техническите ръководства и арбитрите се прибраха в съблекалните на стадиона за около 40 минути. След около 45 минути мачът бе подновен.

Двубоят завърши при резултат 0:0, като съставът, воден от Мъри Стоилов създаде много повече положения от своя съперник.

Като титуляр за Анортозис срещата започна българският футболист Станислав Ангелов, който се радва на изключително голямо одобрение от местните привърженици, изригващи със скандирания при всяко негово докосване на топката.

Човекът на Дарик радио, който наблюдава срещата на живо на стадиона – Михаил Дюзев, бе категоричен, че Пелето се е превърнал много бързо в звезда за феновете на Анортозис.

„ Играе се нещо уникално, вече видяхме 44 минути продължение на първото полувреме, заради прекъсването на срещата . Имаше уникални сблъсъци на феновете на Омония с полицията пред самия стадион. Любопитното обаче е, че полицаите са отвън, а не вътре в стадиона, както е в България. Те бяха изключително жестоки пред стадиона, където беше като бойно поле. В журналистическите ложи също влезе този сълзотворен газ, който бе използван от униформените”, разказа пред Gong.bg Михаил Дюзев.

Ричард Еромоигбе не попадна в групата за мача, но това не му попречи да изпрати своите поздравления за феновете в България, които не са го забравили.