Местното издание в Манчестър „Manchester Evening News” пусна обзорен материал за футболистите на Юнайтед, които са най-близо до това да напуснат тима през януари. Сред разгледаните случаи е и този на българския нападател Димитър Бербатов.

Ето какво пише за бившия ни национал:

Рекордното попълнение на „червените дяволи“ изглеждаше, че почти сигурно ще напусне тима през лятото, след като бе оставен извън групата за финала в Шампионската лига. Въпреки информациите за сериозен интерес от страна на ПСЖ обаче, българинът остана на „Олд Трафорд“.

Но се превърна във все по-периферна фигура.

На този етап, той остана и зад Дани Уелбек в избора на сър Алекс Фъргюсън, като започна само в един мач от началото на сезона във Висшата лига.

Фъргюсън е изправен пред сериозна дилема около Бербатов, след като плати толкова много пари за него през лятото на 2008 година. Шотландецът може да си върне една малка част от тази сума, ако го продаде през януари. Но и това ще бъде нещо.

Самият Бербатов на няколко пъти заяви, че иска да приключи кариерата си в Юнайтед, но едва ли е доволен от малкия брой възможности за игра.

Галатасарай е последният тим, с който е свързван Бербатов. Една оферта от 7 милиона лири би била отлична за Юнайтед. Макар че българинът може да предпочете да остане на „Олд Трафорд“ и да си тръгне през лятото като свободен агент.

Другите, според М.Е.N., които ще напуснат шампионите са Томаш Кушчак, Дарън Гибсън, Федерико Македа и Маме Диуф.