Мениджърът на голяма част от водещите ни футболисти Лъчезар Танев коментира решението на Христо Стоичков да се оттегли от Селта.

„При всички положения Христо би трябвало да преосмисли какво се е случило както в Селта, така и в националния отбор. Да си извлече необходимите поуки. Разбира се и той е допускал грешки. Няма нещо, в което едната страна да е 100 процента права, а другата да не е”, каза агентът.

„Той не е отишъл заради мен в Селта, аз го предложих там и се стигна до договореност. Какво мога да кажа? Смятам ,че неговото напускане е провокирано от някои неща, които не е момента да коментирам. Но при всички положения не бива да се срамува от представянето си. Сигурно имаха по-големи очаквания от него, а може би и той имаше други очаквания. Ако това не се покрива, по-добре да се получи, това което стана”, каза още Танев.

След края на младежката квалификация между България и Португалия (1:0) мениджърът сподели: „Би трябвало да сме доволни от представянето на нашия отбор. Тази гарнитура на Португалия винаги се класира за световни и европейски първенства. И това е една надежда, че в бъдеще ще имаме качествени футболисти.”