Бранителят на Интер Лусио, който е бивш съотборник на Димитър Бербатов от времето, когато двамата играеха в Байер Леверкузен, заяви, че българинът има шансове да спечели "Златната топка" през този сезон.

Лусио, който спечели требъл с Интер през миналия сезон, заяви, че бившият капитан на България не отстъпва по нищо на Кака, Уесли Снайдер и Роналдиньо.

"С таланта, който има този човек, можем да кажем, че той има шанс да стане най-добрият играч в света през тази година. Играл съм с Кака, Роналдиньо, Уесли Снайдер - и Бербатов е талантлив, колкото всеки един от тях. Трябваше му време, за да се присособи към Манчестър Юнайтед, но след като го направи, аз винаги съм бил сигурен, че ще достигне тази страхотна форма. Мисля, че вече започнахме да виждаме най-добрата му форма. Той влиза в пиковите си години и съм сигурен, че ще играе по-добре с всеки изминал мач през този сезон", сподели бразилецът, цитиран от "Daily Star".

Бербатов започна ударно сезона и вече има седем попадения във всички състезания. Ако успее да спечели "Златната топка", нападателят ще стане вторият българин след Христо Стоичков, който спечели приза през 1994 година. Петима играчи на Юнайтед вече са печелили тази награда - Денис Лоу (1964 г.), Боби Чарлтън (1966 г.), Джордж Бест (1968 г.) и Кристиано Роналдо (2008 г.).

"Хората са наясно с бедността в страни като Южна Америка и Африка. Но хората изглежда забравят, че и в части от Европа има хора, които нямат нищо. Бербатов ни каза, че e бил толкова беден като дете в България, че е израснал, играейки футбол с баскетболна топка. Но вие никога няма да познаете това, когато гледате колко добро е първото му докосване. Всяко лято той се прибира у дома в България и спи на дивана на майка си. Не го интересуват ваканции в Маями и Монако - той просто иска да си отиде у дома при майка си. В Леверкузен бе толкова развълнуван, когато вкарваше гол, защото знаеше, че майка му ще му прати съобщение и нямаше търпение да се прибере в съблекалнята, за да го види. Знам, че и сега в Юнайтед нещата са същите. Той казва, че дължи всичко на майка си. Най-важното нещо за него, което е по-важно дори от футбола, е работата му с децата, лишени от родителска грижа в България. Той ми е казвал, че не може да повярва, че все още има деца, които нямат какво да обуят на краката си. Целта му е да облече и нахрани всеки бездомен сирак в България. И ще го направи. Хора като него са един на милион", разкри още Лусио.