Ливърпул възкръсна след като спечели голямото дерби на Англия срещу Манчестър Юнайтед. Мърсисайдци надделяха с 2:0 срещу „червените дяволи” на своя „Анфийлд” в мач от 10-я кръг на Премиършип. По този начин отборът воден от Рафаел Бенитес спря серията си от четири поредни загуби, като записа трета поредна победа срещу Манчестър Юнайтед.

Българският национал Димитър Бербатов започна като титуляр в срещата за „червените дяволи” и бе заменен в 74-та минута от Майкъл Оуен, който бе бурно освиркван. Бербатов получи и жълт картон в 37-та минута.

Още в 3-та минута гостите можеха да поведат в резултата, след като Уейн Рууни вкара гол, но нападателят на Манчестър Юнайтед бе в положение на засада и попадението бе отменено.

Последваха две сериозни опасности пред вратата на Манчестър Юнайтед в 16-та минута, но той отрази два последователни удара на Аурелио и Дирк Каут.

В 21-та минута се получи добра комбинация между Бербатов и Рууни, като последният стреля с глава, но слабо право в ръцете на Рейна.

През второто полувреме домакините имаха надмощие и създадоха повече опасности пред вратата на Едвин ван дер Саар.

Ливърпул успя да поведе в резултата в 65-та минута, когато Бенаюн намери с добър пас Торес, който успя да се измъкне от опеката на Рио Фърдинанд и излезе сам срещу Ван дер Саар и с хубав удар под напречната греда бе точен за 1:0.

Манчестър Юнайтед се опита да изравни резултата до края на мача и в 84-та минута Валенсия можеше да направи това, но след удара му топката срещна напречната греда и излезе в аут.

„Червените дяволи” останаха с човек по-малко в 89-та минута, когато Неманя Видич фаулира Дирк Каут и съдията Андре Маринър показа втори жълт картон на сръбския бранител.

Арбитърът даде пет минутно продължение на срещата и в четвъртата Ливърпул също остана с 10 човека на терена, след като Хавиер Масчерано влезе грубо във вратаря на Манчестър Юнайтед Едвин ван дер Саар и получи втори жълт картон.

Ливърпул успя да отбележи и втори гол в последната минута от добавеното време, когато при контраатака Лейва изведе Нгог сам срещу Ван дер Саар и френският нападател не срещна трудности да преодолее вратаря на Манчестър Юнайтед за втори път с точен удар в долния му ляв ъгъл.

След тази загуба Манчестър Юнайтед остава на второ място във временното класиране на Премиършип с актив от 22 точки, а Ливърпул има 18 и е на пета позиция.