Ливорно от Серия Б съобщи официално, че ръководството е изпълнило ритуала по разпределяне на състезателните номера за новия сезон. Българският нападател Андрей Гълъбинов е запазил фланелката с номер 11, но местни медии продължават да го спрягат в трансферния списък, съобщава БТА.

Доста са имената на предполагаемите пътници - Челерино, Гълъбинов, Волпе, Волпато, Линяни, Ремеди. Това са половин дузина играчи, които трябва да бъдат пласирани някъде, а това никак не е лесно. Ако не се отвори пазар за заминаващите, става сложно закупуването на нови футболисти, за което са необходими поне 20 дни. При такъв неблагоприятен хороскоп едва ли ще могат да започнат преговори. Тази ситуация, която прилича на творба на Кафка, възникна благодарение на подписаните за повече години договори с футболисти, чийто принос е обратно пропорционален на продължителността на договора, коментира всекидневникът "Тирено".

Андрей Гълъбинов е роден през 1988 година в София, висок е 194 см и тежи 88 кг. От 1998 до 2006 година преминава през детско-юношеските школи на ЦСКА.

Дебютът му в Италия е през сезона 2006-2007 година в четвъртодивизионния Кастеларано, където изиграва 18 мача с 2 отбелязани гола. След края на сезона преминава в Болоня в серия Б, но без изигран официален мач е даден под наем за следващите два сезона последователно на Джулиянова и Джакомензе в трети ешелон. Остава в Серия С още два сезона като титуляр в Лумедзане, а от януари тази година е във втородивизионния Ливорно с три официални мача без отбелязан гол.

Ливорно приключи шампионата 2010-2011 в серия Б на 7-о място от 22 професионални отбора.