Отборът на Иван Бандаловски – Льовен допусна домакинско поражение от Оостенде с 1:2 в 18-ия кръг на белгийския шампионат и все по-усилено се насочва към зоната на изпадащите.

Българският защитник бе титуляр в мача и записа пълни 90 минути, в които гостите обаче съумяха да направят пълен обрат. Това бе втора загуба в последните 4 шампионатни мача за Льовен, в които отборът няма победа.

Льовен поведе в 28-ата минута, когато братът на играещия в Евертън Ромелу Лукаку – Джордан си отбеляза автогол, а домакините успяха да запазят преднината си до почивката.

След нея обаче Оостенде изравни в 58-ата чрез Луисинт, а седем минути преди края Вилме попари феновете по трибуните. В края нервите взеха връх и Месуди от Льовен бе изгонен за втори жълт картон.

Във временното класиране тимът на Бандаловски заема 14-ото място с 16 точки, като има с 5 повече от първия тим под чертата. В зоната на изпадащите се намират отборите на Ваасланд-Беверен (11 т.) и Монс (7 т.), докато лидер е Стандард Лиеж с 41 пункта.