Бившият капитан на ЦСКА Александър Тунчев игра цял мач за своя Лестър при домакинската победа с 2:1 над Бристъл Роувърс в среща от 15-я кръг на английската Лига 1, докато неговите бивши съотборници играят срещу вечния съперник Левски в София.

Старши треньорът на „лисиците” отново заложи на българския национал, като за пореден път не включи в групата сънародника ни Радостин Кишишев. Драматичният развой на мача бе предопределен заради късната победа на домакините.

„Лисиците” успяха да се доберат до трите точки в самия край на мача, след като преди това още в 61-та минута бяха допуснали попадение.

Три минути преди да изтече редовното време на двубоя, Мати Фрайът, който реализира и в предишния мач на Лестър вкара, за да изравни за 1:1. В герой на мача се превърна именно Фрайът, който донесе и победата за своя отбор с гол в даденото от съдията продължение.

В мача през седмицата Лестър допусна поражение, което не им позволи да се изкачат нагоре в класирането, а напротив – да се смъкнат до третата позиция. Така, след спечелените три точки, Лестър остава на третата позиция с 29 точки.

В мач от Чемпиъншип Светослав Тодоров остана на резервната скамейка при загубата на неговия Чарлтън с 1:3 от Барнзли.