Една от живите легенди на Тотнъм и бивш английски национал Крис Уодъл се изказа доста критично за капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов. В днешното издание на авторитетния „Дейли Експрес” Уодъл говори за поведението на българина, който според него няма право да иска трансфер в Манчестър Юнайтед.

Предлагаме ви изказването на Крис Уодъл:

Тотнъм рискува с трансфера на Бербатов. Знаехме, че има качества, но той е темпераментен. Той свърши чудесна работа за „шпорите”, той е класен играч, но се чудя защо такива хора сключват четири- и петгодишни договори. Желанието му винаги ли е било да играе една или две години и после да премине в друг клуб?

Мисля, че трябва да се въведе закон, с който да се забраняват трансфери, ако даден играч е подписал дългосрочен договор и има определен брой мачове.

Ако не играеш, добре, може да напуснеш. Но ако участват в 75% от мачовете, без да броим контузиите, клубът трябва да има правото да те задържи. Това би било от полза за клубовете, защото не е лесна играчите да казват: „Прекарах чудесна година, тръгвам си”.

Бербатов иска да отиде другаде и какво ако това не стане? Ще се сърди до януари? Затова трябва да има правило – сега става глупаво. Това е шега.

Всеки ден различен играч иска да напусне клуба. Колко играчи могат да играят в Шампионската лига? Много малко. Става смешно и това е извинение за играчите, които искат да напуснат.

Същото нещо може да се случи с Лука Модрич след година. Ако Тотнъм завърши на 10-то място, а Модрич е невероятен, какво ще се случи? Превръщаш се в сателитен отбор.

Погледнете Арсенал, класираха се за Шампионската лига и се затрудняват да задържат играчите си. В това има нещо грешно.

Сега играчите само искат трансфери, трансфери, трансфери. Вземете Роби Кийн, той бе страхотен за 18 месеца, две години за Тотнъм, но Ливърпул дойде и го взе. „Шпорите” отказаха офертата от 20 милиона паунда за Бербатов от Ман Юнайтед. Сега обаче Сър Алекс Фъргюсън се чуди, дали да увеличи офертата за него. Смята се, че 24 милиона паунда ще са достатъчни, за да бъде привлечен българина.

Барселона също ухажва Бербатов и мисля, че добрите отношения между Барса и Тотнъм могат да бъдат от полза.