Позицията на Мартин Йол в Тотнъм за пореден път е разклатена след загубата от Нюкасъл с 1:3. Продължителните търкания с капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов също не помагат на холандския специалист.

Медиите в Англия разкриха, че Берба не е останал никак доволен от оставянето му на пейката снощи, въпреки че все пак се появи в игра през втората част на двубоя. За 32 минути игра той все пак не успя да помогне на своя тим да спечели.

От своя странта, мениджърът на „шпоритеМарин Йол заяви, че няма неразбирателство между него и нападателя, след като сподели, че той е искал да го запази свеж за мача от турнира за Купата на УЕФА с Хетафе.

Бившият футболист на „шпоритеТим Шерууд коментира ситуацията в отбора пред „BBC Sport”: „Бербатов не е щастлив, ако ме питате мен. Трябваше му допълнително убеждаване, за да се включи в разгрявката на отбора преди мача снощи”.

„Той има качествата да играе във всеки един тим в света, ако е във форма. Лично аз обаче, не бих искал да е около мен, докато „шпорите” все още изпитват тези сериозни затруднения”, продължи Тим.

Тотнъм се нуждае от хора, които са готови да се борят за каузата, но като погледнем мача с Нюкасъл, българинът явно не е един от тях”, заяви още Шерууд.

„Има проблеми в тима. Не може да се продължава по този начин. Аз съм за това, да се дава нужното време на треньорите, но само ако те успяват да прогресират. Тотнъм няма лидери на терена, но което и по-лошо, няма такива извън него. Мартин трябва да покаже някакви признаци на подобрение. Изглежда, че нищо не се върши, за да се поправи играта в защита – а това е един от основните проблеми в момента”, коментира бившият футболист на Тотнъм.

„Това, което седи на дневен ред пред ръководството на тима в момента е, кой да наследи холандеца. Хуанде Рамос е считан от шефовете, като правилния човек за тази работа, но той не може да дойде на „Уайт Харт Лейн” поне до следващото лято. „Шпорите” също така, нямат очевиден вариант и за временен заместник”, завърши Шерууд.