Легендата на Манчестър Юнайтед Брайън Робсън се застъпи за капитана на българския национален отбор. Българският нападател стана обект на много нападки през първия си сезон при „червените дяволи”, но според бившия футболист той тепърва ще има възможност да се докаже.

Легендата на Манчестър Юнайтед изрази надежда, че действителните способности на Димитър Бербатов ще се проявят следващия сезон.

„Бербатов е способен футболист и мисля, че неговият сезон тепърва предстои. Време е да направи крачка напред и да покаже, какво в действителност може. След като Кристиано Роналдо и Карлос Тевес ги няма, Юнайтед ще търси нов лидер и смятам, че Бербатов ще се превърне в този човек”, сподели Брайън Робсън.

„Понякога е нужно време на футболистите да се нагодят на Олд Трафорд и да се справят с големите очаквания. Някои много добри играчи никога не успяха да се справят с това. Но съм сигурен, че Бербатов ще се окаже един от водещите футболисти на Юнайтед”, добави още легендарният играч на „червените дяволи”.

Мненията относно представянето на нападателя през изминалата година са на двата полюса, след като едни го считат за много талантлив играч с бъдеще, а други побързаха да го зачеркнат от състава на Сър Алекс Фъргюсън. През изминалия сезон капитанът на „трикольорите” записа 43 мача за английския шампион, като в тях реализира 14 попадения.