Бившият капитан на Левски и настоящ футболист на Апоел Тел Авив Елин Топузаков разкри в интервю за клубния си сайт, че вариантът да остане в израелския тим поне още един сезон е напълно изпълним. В обширния материал защитникът споделя впечатленията си от първите месеци, прекарани в страната, както и за живота си в Обетованата земя.

- Какви са впечатленията ти от страната ни?

- Израел е красива страна. Аз и моята приятелка сме очаровани от Тел Авив. Нивото на футбола е много високо, особено що се отнася до отборите, които се състезават в Купата на УЕФА и Шампионската лига.

- Как прекарваш свободното си време?

- През повечето време си стоя вкъщи. Имаме български канал, благодарение на който разбирам какво се случва в страната ми. Често се разхождаме по плажа. Всичко е ново и много интересно. Все още не сме пътували, защото не сме имали много свободно време. Ходихме да разгледаме стария Йерусалим, а плануваме да отидем и до Мъртво море.

- Разочарован ли си от начина, по който трябваше да напуснеш Левски?

- През целия си живот съм играл за Левски, 12 години са доста време. През последните четири бях капитан, а преди три години минахме групите на УЕФА, нещо което не се е отдавало на много български отбори. Имал съм много оферти от тимове в Европа, но реших да остана в Левски. Изиграх над триста мача за тима, както и около 30 срещи за националния отбор. Когато подписах в Израел, бях много развълнуван от възможността за новото начало, новия клуб и феновете. Апоел беше първият ми избор, въпреки че имах още няколко оферти.

- Изглеждаш като Ледения човек на терена, има ли причина за това?

- Това е моят начин да се концентрирам и да дам всичко от себе си за отбора. Това е като актьорската маска в театъра. По този начин казвам на съперниците си да не се закачат с мен. Слагам я, за да уплаша опонентите си (смее се).

- Какви са взаимоотношенията ви с Димитър Телкийски?

- Истината е, че си помагаме много – моят английски е малко по-добър от неговия и затова му помагам с каквото мога при превода. Играли сме дълги години заедно в Левски и се познаваме добре и на терена, което е отлично и за двамата. Разбира се, понякога излизаме заедно.

- Какво мислиш за феновете на Апоел?

- Впечатлен съм от тях. Идвам от един от най-големите отбори в България с най-страхотната публика, и наистина ми липсват феновете на Левски, но видях, че и привържениците на Апоел подкрепят силно отбора си.

- Смяташ ли, че следващата година Апоел ще се представи по-добре?

- Няма съмнение, всеки играч иска неговият отбор да побеждава в първенството на страната и в Европа. Сигурен съм, че през следващия сезон Апоел ще се представи на ниво в шампионата и ще покажем възможностите си в Купата на УЕФА.

- Има ли конкретен футболист, който ти харесва? 

- В Левски имахме играч като Мазова ‘Нсумбу, който беше полузащитник и беше доста смешен - винаги ни караше да се смеем. Димитър и аз бяхме приети много чистосърдечно в клуба, а в един отбор е важно да има такава химия.