Националът Здравко Лазаров призна в интервю за Гонг, че руският Шинник , където играе той, желае да привлече централния бранител на ЦСКА Александър Тунчев.

„Още когато пристигнах в Русия, треньорът ме питаше за Тунчев и Вальо Илиев. Знаете, че Вальо премина в Терек. Няма да се учудя, ако през лятото извадят пари за Тунчев. Предполагам, че ЦСКА ще иска много, но това няма да е проблем за Шинник”, отбеляза бързоногото крило.

Здравко Лазаров сподели, че вече е свикнал с първенството на Русия. Българинът вкара и първия си гол в местния шампионат. В неделя тимът на Здравко ще играе с шампиона Зенит Санкт Петербург.

„Програмата ни е много тежка. Дай Боже, всичко да е наред. Медиите тръбят много здраво за Зенит Санкт Петербург. Смятат, че отборът вече е на полуфинал, даже мислят за Купата на УЕФА”, разказа по телефона от Русия националът на България.

„Стискам палци на Славия срещу ЦСКА. Дано да успеят. Ще гледам мача по телевизията. Отборът вече няма много шансове за да се класира в зона УЕФА. Загуби много важни точки, но дано утре направи първенството интересно”, допълни играчът с прякор Електричката.

„Аз съм амбициозен човек, така че ако играя добре не виждам причина, защо да не отида и в по-голям клуб. Добре тръгнах, дано продължавам така. Надявам се да няма контузии и всичко ще е нормално”, продължи Здравко Лазаров.

Нападателят не пропусна да отбележи, че поддържа добри отношения с българите в руското първенство. Лазаров редовно се чува по телефона с Гошо Пеев, Мартин Кушев, Вальо Илиев и най-вече с Цецо Генков от Динамо Москва.

„Слухът, че тук пият много се потвърди. Преди мача с ЦСКА Москва видях как няколко човека залитат на един светофар в два часа на обяд. Стори ми се много чудно и интересно”, добави още бившият нападател на Славия.