Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт смята да предложи треньорски пост в отбора на Стилиян Петров.

Българинът официално обяви, че слага край на футболната си кариера. 33-годишният Петров бе диагностициран с акутна левкимия преди година, но след интензивно лечения, болестта е в ремисия. Въпреки че спечели битката с левкимията, Стенли реши да се оттегли от футбола, а Ламбърт би искал да го види като част от екипа му на „Вила Парк“.

„Има нещо в главата ми и бих искал да говоря с него относно треньорство. Не съм сигурен, дали ще бъде постоянно или временно. Вратата за него винаги е отворена тук и това няма нищо общо със сантиментални причини“, заяви Ламбърт.

Петров ще води играчите в тяхната почетна обиколка след последния домакински мач за сезона срещу Челси в неделя, а целият ден ще бъде посветен на българския капитан.

Ламбърт пък има специални отношения със Стан, тъй като го познава откакто българинът бе на 19, тъй като двамата играеха заедно в Селтик.

„Най-важното нещо е, че той оцеля тази ужасяваща болест. Не можете да си представите, през какво минават хората с тази болест. На първо място съм щастлив, че той е жив.“

„Фактът, че той ще излезе на терена в събота ще бъде невероятен. Ще бъде страхотно събитие. Подкрепата към него, включително ръкоплясканията в 19-а минута, бе уникално не само от нашите привържениците, но и от други фенове на други отбора и други треньорски щабове.“

„Всеки застана зад това и ще бъде много емоционален ден за нас. Бе голяма загуба да не е с нас като играч. Да се опитваш да замениш фантастичен играч като него е толкова трудно, но той е прекрасен човек. Той има златно сърце. Познавам го откакто той бе на 19.“

„Играх с него 9 години и е фантастичен характер. Каквото и да избере да прави в бъдеще, ние му желаем всичко най-добро“, допълни Ламбърт.