Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт предрече успехи на Александър Тонев с екипа на бирмингамския клуб. Специалистът сподели, че е окуражен от „бързината и енергията“, която българинът показва в първите месеци за новия си клуб.

В последно време Тонев получава все повече шансове за изява, а Ламбърт е убеден, че той ще се превърне във важен играч за Вила, след като се адаптира напълно към английския футбол.

„Той (Александър Тонев б.р.) напредва бързо, но трябва да дадеш време на хората“, обясни Ламбърт. „В определен момент те се приспособяват и започват да показват най-доброто от себе си, но понякога на чуждестранните момчета, които идват в тази страна, им трябва известно време да се приспособят.“

„Доволен съм от Алекс, понякога той ще прави грешки като всеки друг, но енергията му е много голяма. На един или двама им отнема повече време от на другите, но това е очаквано.“

„Просто трябва да чакаш за този момент, но нямам проблем с неговия принос“, завърши Ламбърт по повод на българския национал.