Провалът на Левски продължава да е най-актуалната тема в България. „Сините” счупиха световния рекорд по най-бързо пропадане в турнирите на УЕФА. След двете прекрасни години, дойде ред на двата провала Тампере и БАТЕ. Понеже е по-приятно, ще погледнем към първата част, или по-точно към участниците в нея.

Къде са онези, които писаха приказката за Левски в Европа? Какво правят „изхабените”, „остарелите” и „свършилите” с футбола?

Капитанът на силния Левски Елин Топузаков и Димитър Телкийски продължиха напред в турнира за Купата на УЕФА. Успехът дойде след елиминация над Войводина Нови Сад. В двата мача Апоел Тел Авив на Топчо и Мечо не допусна гол. „Свършилият” Топузаков явно не е чак толкова свършил. Телкийски стана звезда в Израел с половин полусезон. Бистрон или Топузаков? Всеки може сам да направи своя избор.

Най-младият в онзи „син” отбор Валери Домовчийски носи фланелката на Херта Берлин. Снощи Домо игра почти цял мач за състава от Берлин, въпреки че на този етап е със статута на твърда резерва. Има време, нападателят ще се наложи, рано или късно.

Стигаме и до Седрик Бардон, който отново е в Шампионската лига. Французинът намери втората си половина, която Станимир Стоилов търсеше трескаво. На „Георги Аспарухов” халфът от Лион изкара втора младост, извинете за клишето. В Анортозис вероятно кара трета. Общото между Седрик, Телкийски и Топузаков, е че в Левски ги бяха отписали.

Бардон го очакват сблъсъци с Панатинайкос, Вердер и Интер. Тоест нова среща с „бременските музиканти” и Жозе Моуриньо, съдба.

Треньорът на онзи „Дрийм тим” отново чака жребия. Пак печели в Европа. Станимир Стоилов сигурно е допускал грешки в Левски, но направи нещо невероятно за българските стандарти със „сините”.

От онази генерация останаха няколко души. Горкият Петков отново си къса нервите със „сините”. Този път цената е по-добра. Живко Миланов си е Живко Миланов. Лусио Вагнер продължава да е най-бавният краен бранител в историята. Представям си го на сто метра срещу Болт. Бразилецът от Левски ще премине финалната линия, а спринтьорът вече ще слуша химна на родината си.

В България сме царе да правим от нищо - нещо. В Левски обаче показаха нова тактика. От едно хубаво нещо, едно огромно нищо.