Отборът на Амкар Перм загуби финала за Купата на Русия след изпълнение на дузпи. Тимът на Георги Пеев, Мартин Кушев и Захари Сираков изпусна големия си шанс, като не успя да се противопостави на ЦСКА Москва при ролетката на наказателните удари.

Редовното време на мача приключи при резултат 2:2, а при дузпите „армейците” вкараха четири гола, докато за Амкар се разписа само Мартин Кушев, което се оказа крайно недостатъчно, за да може още при първия финал в историята си тимът от Перм да спечели и Купата на страната.

Срещата бе наблюдавана и от селекционера на българския национален отбор Пламен Марков, който трябваше да се убеди в качествата на родните футболисти, поради лисата на лагер-сбор.

Мартин Кушев остана на терена през цялото време на двубоя, докато наставникът Миодраг Божович замени Захари Сираков още в 69-та минута с Черенчиков, а Георги Пеев в 90-та минута.

Купата на Русия попадна за четвърти път в ръцете на ЦСКА Москва, въпреки че губеха в резултат с 0:2. Амкар Перм. „Българският” отбор започна мача с атака, която Старков пропиля. В 12-та минута Кушев имаше своя шанс, но топката мина над вратата на ЦСКА.

Резултатът на таблото обаче бе променен едва през второто полувреме. В 57-та минута Никола Дринчич стреля отдалеч за 1:0, а 7 минути след това резултаът набъбна на 2:0 след попадение на Алдонин, но още в ответната по-сериозна атака бразлиският нападател на ЦСКА Вагнер Лав върна едно от попаденията за 2:1. Десет минути по-късно опитният тим на ЦСКА, воден от Валерий Газаев стигна до изравнителен гол, който прати мача в продължения.

В края на редовното време обаче Мартин Кушев имаше огромния шанс да донесе успяха на своя тим, но не успя да прати топката в мрежата на московския тим.

При наказателните удари ЦСКА бе безгрешен, като последователно се разписаха Жирков, Вагнер Лав, Жо и Янчик, докато единствената дузпа за Амкар реализира Мартин Кушев.