Нападателят на Амкар Мартин Кушев коментира ситуацията на клуба му преди края на руския шампионат. В предпоследния мач от първенството тимът от Перм ще срещне Том Томск, а шансът отборът да се класира за евротурнирите през следващия сезон е напълно реален.

„Засега аз съм просто футболист. Едва когато отидем на първия си предсезонен лагер, тогава, заедно с ръководството на клуба и с треньора Миодраг Божович, ще решим, какви треньорски функции ще имам”, сподели Мартин Кушев, който наскоро удължи контракта си с руския клуб.

„Всички ние добре разбираме какъв рядък и прекрасен шанс има Амкар, и ако го пропилеем ще бъде престъпление”, нападателят коментира възможността тимът да се класира за евротурнирите.

„Том обезпечи мястото си в елита през следващия сезон, но по принцип тимът е изключително мотивиран. Химки може да дойде за последния мач и все още да е в опасните места за изпадане. Можете сами да прецените колко е благоприятен календарът ни. В крайна сметка, резултатите зависят само от нас самите”, добави Мартин Кушев.

Желанието и намерението на футболиста и целия отбор на Амкар е тимът да си тръгне с трите точки от Томск: „Разбираме, че ще бъде много трудно, но всички ще дадат максимума от себе си, за да стигнем до победата”, завърши нападателят.