„Чувствам се много щастлив в Байер Леверкузен”, това сподели в интервю за Гол линия българският футболист на „аспирините” Атанас Курдов. Както е известно, бившият нападател на Левски вкара гол на националния отбор на Люксембург в приятелска среща на първия отбор на Байер, играна по-рано днес.

„Първото полувреме се разви лошо за нашия отбор, съперникът поведе с 1:0 в резултата, но след това ние успяхме да изравним. Пет-шест минути, след като влязох в игра, вкарах гол с глава, а Пападопулос ги довърши”, коментира талантливият тийнейджър.

Курдов сподели, че вече е свикнал с новия начин на игра, с новите хора. „Щастлив съм, че съм тук! Уча немски, като човек от клуба идва всеки понеделник и вторник да ни преподава уроци. Справям се добре. Надявам се в близките месеци вече да говоря добре езика”, разказва нападателят.

Бившият футболист на българските шампиони разкри, че ръководството и треньорският щаб са доволни от него. „След мача наставникът Михаел Скибе и спортният директор Руди Фьолер дойдоха в съблекалнята и ни похвалиха. Поздравиха ме и казаха, че са доволни от мен, както и да продължавам в същия дух”, каза Курдов. Той добави, че за дебют в Бундеслигата е рано да се говори.

Нападателят съобщи, че най-добре се разбира със Сергей Барбарес. „Двамата си говорим на сръбско-български и ни е по-лесно да се разбираме. Иначе не ми остава много свободно време – сутрин тренирам, прибирам се, обядвам, лягам, почивам и пак отивам на тренировка”, обясни Курдов. Той разкри, че се е чул с мениджъра на Димитър Бербатов Емил Данчев. „Г-н Данчев ми съобщи, че Митко е контузен. Много съжалявам за това. Сигурен съм, че като дойде в Германия на лекар, ще се видим и ще поговорим”, каза футболистът.

Курдов изрази радостта си от факта, че е получил повиквателна от националния селекционер на българските младежи Александър Станков. Юношата на Левски ще дебютира в европейската квалификация срещу Англия на 11-и септември. „Чакам дебюта за националния отбор. Радвам се че г-н Станков е решил да ме извика. Ще дам всичко от себе си”, заяви Курдов. Той добави, че много съжалява за отпадането на Левски от Шампионската лига. „Аз съм болен левскар, съжалявам за отбора страшно много. Но засега първенството, пък каквото стане”, завърши Курдов.