Един от най-талантливите български футболисти Атанас Курдов ще играе в Кьолн през следващия сезон. Юношата на Левски обаче няма да става съотборник на Миливое Новакович в тима, който спечели промоция в Първа Бундеслига.

Вторият отбор на Байер Леверкузен, в който Курдов играе, ще провежда мачовете си през следващите два сезона на Südstadion в града на „козлите”.

Това преместване се налага, заради ремонт на „Байарена”, стадионът на „аспирините”. Промените на „Байарена” ще засегнат и стадион „Улрих Хаберланд”, на който провежда мачовете си Байер Леверкузен II.

„След интензивна проверка на различни стадиони в околността решихме да изберем Südstadion. Стадионът на Фортуна Кьолн изпълва всички критерии на футболния съюз за провеждане на мачове в Регионаллигата”, заяви Щефан Рем, мениджър на тима.

„Радваме се, че изпълнихме целта си през миналия сезон. Преместването бе по разпоредбите на футболния съюз. Ние го приемаме и ще направим най-доброто”, каза пък помощник-треньорът на тима Дирк Дреер.

Курдов се представи много добре за втория отбор на „аспирините” в първия си сезон в Германия. Той все пак може да избегне срещите в Кьолн, ако успее да се наложи в представителния отбор на Леверкузен, с който ще проведе подготвителен лагер.