Младежкият национал Атанас Курдов сподели в интервю за „Голлиния”, че хората в Леверкузен, града на новия му отбор Байер, вече го познават.

„Както аз съм доволен, така и ръководството на Байер Леверкузен е доволно от мен. Треньорът на втория отбор - Улф Кирстен стои твърдо зад мен. След всяка тренировка оставаме и работим индивидуално. Всички се държат перфектно с мен, а и целият град ме познава. Дори когато отида във фен-шопа, хората ме разпознават. Направиха ми картички, всичко е точно. Надявам се в най-скоро време да стигна и до първия отбор. Три пъти в седмицата тренирам с първата гарнитура, а в останалото време съм си с моя отбор. Целта ми е да тренирам здраво, да вкарвам колкото се може повече голове и да се кача в първия отбор”, обясни талантливият нападател.

Юношата на Левски каза, че не може да се сърди за това, че ще е резерва в утрешната квалификация срещу Португалия. „Това е треньорско решение и нямам право да се сърдя. Надявам се да вляза през второто полувреме,” заяви той.

„Няма да давам прогнози, както миналия път, когато казах преди мача с Англия и цяла България ми се смя. Надявам се да стане добър мач, а ние да сме краен победител. Португалците биха на ходом Черна гора. Играят много бързо и технично”, каза още Атанас Курдов.

„Много добре знаете, че съм приятел с Ники Михайлов. Честно да ви кажа, много ми е неприятно отношението на някои фенове спрямо него. Публиката на мача с Англия се държа кофти и с мен. Бил съм си оправял прическата и други глупости. Аз гел през живота си не съм си слагал. След мача чух и освирквания и обиди към президента на БФС. Добре, че англичаните не знаят и дума български, защото щяха да се хванат за главата. Това са абсолютни глупости”, реагира младият голмайстор.

Курдов заяви, че никога няма да забрави родния си клуб Левски. „Първото нещо, което правя, когато си дойда в България е да отида на „Герена”, няма да забравя откъде съм тръгнал. Обичам Левски така, както и преди”, допълни футболистът на Байер Леверкузен.