Българският младежки национал Атанас Курдов направи неофициален дебют за новия си отбор Винтертур в турнир на малки вратички.

Както Gong.bg съобщи, талантливият нападател ще доиграе сезона под наем във втородивизионния швейцарския клуб, след което ще се завърне в Байер Леверкузен.

Курдов успя да направи добро впечатление в първите си минути с екипа на Винтертур, след като вкара два гола в рамките на 60 секунди в един от мачовете от въпросния турнир.

Подобни турнири в зала са традиция за отборите от Германия и Швейцария през зимната пауза. Надпреварата, в която взе участие новият отбор на българина, бе организирана именно от Винтертур.

Участие взеха тимовете на Прищина, Санкт Гален, Аарау, Люцерн и Тюн. Победител стана лидерът в първенството на Косово Прищина, а Винтертур завърши на пето място.

В груповата фаза отборът записа две загуби – 1:2 от Санкт Гален и 2:3 от Аарау. В тези срещи Курдов не успя да се разпише.

В мача за 5-тото място обаче юношата на Левски се разписа на два пъти при победата с 7:3 срещу Тюн. Той отбеляза за 3:1 в 5-тата минута, а след по-малко от 60 секунди вкара и четвъртия гол за Винтертур.