„Надявах се да направя подобен трансфер. Изиграх не слаб сезон, а и бях свободен агент”, сподели специално за Гонг Крум Бибишков, минути след като парафира личния си договор румънския гранд Стяуа. „Вкарах много важни голове, които ми дадоха нужното самочувствие, че ще дойде и моят момент. Знаех, че мога да си намеря хубав отбор и се радвам, че това е Стяуа”, заяви голмайсторът на Литекс за изминалия сезон.

„В 17.30 часа подписах със Стяуа. Договорът ми е за 1+2 години. Много съм доволен и щастлив. Все пак подписах с един от най-добрите отбори на Балканите. Допълнително ме устройваше и факта, че новият ми тим ще участва в турнира Лига Европа”, разкри подробности около трансфера новият нападател на европейският клубен шампион от 1986 година.

„Не съм много наясно с конкуренцията, която ме очаква в новия ми тим. Доколкото знам централният им нападател е от Гърция”, добави таранът.

Бибишков, който вкара четири гола на кръвния враг на Стяуа – Динамо Букурещ в контрола с екипа на Литекс, коментира и факта, че вече е любимец на феновете на новия си тим без да е изиграл още една минута със „синьо-червената” фланелка: „Това може само да ме радва. Надявам се и в първенството на Румъния да им вкарам колкото се може повече голове, за да ме заобичат още по-силно. Оттук нататък всичко зависи от мен. Трябва да се раздавам на 100 % в тренировките и мачовете. Доколкото знам Стяуа има много вярна публика, която за да спечелиш трябва да се раздаваш докрай”

„Няма да играя срещу ЦСКА утре. Най-вероятно ще взема участие в контролата с турския Генчлербирлиги в събота. Днес се прибирам в България, а в сряда минавам медицински прегледи в Букурещ. След това започвам тренировки с новите ми съотборници”, каза още Крум Бибишков.

„Имах оферти и от български отбори, но избрах Стяуа, защото е отбор с традиции и големи амбиции. А аз искам постоянно да се развивам. Не сме говорили за цели пред клуба до този момент, но доколкото знам те са си ясни – шампионска титла, купа на страната и влизане в групите на Лига Европа”, разкри нападателят.

„От Литекс си тръгвам с добри чувства. В Ловеч оставям много приятели. Много съм им благодарен за помощта, която ми оказаха до този момент. Престоят ми в клуба беше един голям плюс за мен”, завърши Биби.