Хайдук Сплит постигна паметна победа като гост на вечния съперник Динамо Загреб. "Белите" спечелиха с 3:2 на "Максимир" в дербито от 34-ия кръг на хърваткото първенство, а Кристиан Димитров беше титуляр за състава на Игор Тудор и получи жълт картон.

Мачът се превърна в истинско зрелище, въпреки че преди него Динамо вече си бе осигурил титлата и имаше с 22 точки повече от Хайдук. Домакините поведоха в 13-ата минута с гол на Лука Иванушец, който се промъкна в наказателното поле и пусна топката покрай Йосип Посавец.  В средата на полувремето гостите получиха дузпа, но Мийо Цакташ направи пропуск от бялата точка.

В 31-ата минута Марио Чуич се разписа за 1:1 с фалцов изстрел с левия крак. В добавеното време на първата част Армин Гояк от Динамо първо получи жълт картон, а след това беше изгонен, след като при въздушно единоборство удари с лакът Димитров.

В 61-ата минута подхлъзване на защитник на гостите даде възможност на Мислав Оршич да се озове на стрелкова позиция и той не сбърка.

В края Хайдук се възползва максимално от численото си предимство и осъществи пълен обрат. Чуич вкара втория си гол в мача за 2:2 след асистенция на Цакташ, а в 86-ата минута Кевин Теофил-Катрин прати топката в собствената си врата и Динамо регистрира втора поредна загуба.

Хайдук Сплит се намира на петата позиция в шампионата с актив от 57 точки.