АПОЕЛ (Никозия) направи нова крачка към шампионската титла в кипърското първенство, след като смаза Кармиотиса (Пано Полемидия) с 4:1 в среща от 22-ия кръг. С този успех АПОЕЛ отново има преднина от 4 точки пред 2-ия и защитаващ титлата си Арис (Лимасол) – 51 срещу 47. На трета позиция излезе АЕК (Ларнака) с 45 след 2:1 над Омония (Никозия).

Българският полузащитник Георги Костадинов направи поредния си силен мач и отбеляза 4-ия гол за тима си в 71-ата минута. Това е трети гол за него от началото на кампанията във всички турнири, като има един за купата.

Срещата трябваше да се играе във вторник, но беше преместена за днес заради проливен дъжд и невъзможност да се подготви терена. АПОЕЛ влезе по-активно и откри резултата още в 34-ата минута чрез Далсио, но само 4 по-късно гостите от Лимасол изравниха чрез Андреас Кацантонис.

Второто полувреме започна с нов гол за "жълто-сините" от Никозия, дело на Янис Сациас в 49-ата минута. Далсио направи 3:1 само пет по-късно, записвайки второто си попадение в срещата.

Георги Костадинов оформи крайния резултат в 71-ата минута, когато засече с глава от наказателното поле центриране на новопристигналия Сайед Мехри. Освен гола, Костадинов игра отново на обичайното си високо ниво, записвайки 21 от 22 възможни пресечени паса. Той можеше да вкара и още един път в самия край, но ударът му от над 20 метра се отби в крака на бранител и излезе в ъглов удар.