Българският нападател Бранимир Костадинов вкара първия гол при успеха на Хартс с 4:1 над Каунас. Както е известно, "сърцата" са на едноседмичен лагер в Литва, а контролата бе първа между двата състава.

Костадинов се разписа в средата на първото полувреме, след като засече технично с пета подаване на Гари Глен. Софиянецът имаше още няколко възможности за попадение, но неточните подавания или липсата на късмет му попречи да запише отново името си сред голмайсторите. При една от ситуациите топката дори вече влизаше във вратата, когато от неравност на втория терен в курорта Паланга се отклони и мина на сантиметри от дясната греда. Българинът остана на терена до 65-ата минута на мача. Бранимир записа на сметката си и асистенция за попадението на Райън МакГуън.

Срещата изгледа и собственикът на двата клуба - Владимир Романов. В понеделник е вторият мач между двата отбора. В днешната проверка участие не взе бившият играч на ЦСКА и Славия Янко Вълканов. Очаква се защитникът да играе в утрешната среща между Каунас и Хартс.