Капитанът на националния отбор на България по футбол Георги Костадинов ще пропусне утрешния мач на клубния си тим Арсенал (Тула) в руското първенство. Причината е възпаление на сухожилието на десния крак, което се е появило в мача със Северна Ирландия от Световните квалификации.

В тази трета среща от поредицата мачове Костадинов не можа да изкара дори едно полувреме и накуцвайки напусна терена в 44-ата минута. Първоначално се смяташе, че става дума за контузия в заглавния мускул на прасеца, но днес по обяд прегледът е показал възпаление на сухожилието на десния крак. При това положение Костадинов остава в Тула за рехабилитация, докато съотборниците му заминават за гостуването на Урал (Екатеринбург) от местното първенство. 

Очакванията на треньорското ръководство на Арсенал (Тула) са неуморимият български полузащитник да бъде на линия за домакинството на ЦСКА (Москва) в сряда за Купата на Русия. 

"Не е съвсем безобидна травма, макар първоначално да имах други съмнения. Важното е, че дадох всичко за националния отбор, за България и започнахме да полагаме основите на едно ново начало в тима. Сега до лятото ще бъда на 100 % концентриран в мачовете на Арсенал", коментира Костадинов след прегледа пред "БТА".