Отборът на Арсенал Тула поднесе изненадата на 1/8-финалите в турнира за Купата на Русия. „Артилеристите“ отстраниха носителя на трофея Зенит Санкт Петербург и то с победа с 2:1 като гост. Българският национал Георги Костадинов бе титуляр за гостите и изкара пълни 90 минути на терена.

Зенит пръв откри резултата в 19-ата минута с гол на Далер Кузяев, но още до края на първото полувреме Арсенал направи пълен обрат. Кирил Панченко изравни в 25-ата минута, а Роберт Бауер от дузпа изведе гостите напред в 37-ата минута.

През втората част тимът от Тула вкара и трети гол, с който можеше да подпечата успеха си, но той бе отменен след намесата на ВАР заради засада. Все пак Арсенал си свърши работата и ще играе на 1/4-финал, докато Зенит приключва безславно участието си в турнира.

В друг мач от 1/8-финалите днес Динамо спечели с 2:0 московското дерби със Спартак. Точни за успеха на домакините бяха Данийл Фомин от дузпа в 16-ата и Константин Тюкавин в 70-ата минута. Гостите пък завършиха мача в намален състав, тъй като Виктор Моузес си изкара втори жълт и червен картон в 81-ата минута.