Българският нападател Костадин Башов игра 25 минути за кипърския футболен клуб Алки Ларнака, който загуби с 1:3 срещу миналогодишния шампион АПОЕЛ Никозия в среща от втория кръг на новия шампионат.

Башов, който в понеделник беше титуляр за Алки при загуба от другия местен гранд - Омония Никозия, получи почивка от старши треньора Костас Каяфас предвид натоварената програма в началото на шампионата и влезе в игра в 65-та минута на мястото на анголския нападател Лувамо Гарсия. Алки игра мача срещу Омония в понеделник, а този срещу АПОЕЛ беше изтеглен с един ден предвид участието на шампиона на Кипър в груповата фаза на Шампионската лига.

Марсело Оливейра откри за АПОЕЛ още в третата минута на мача, а Мариос Илия вкара за 2:0 след час игра. Драгош Фиртулеску намали за Алки пет минути преди края, но Естебан Солари реши мача с гол за крайното 3:1 в добавеното време.

Победата изкачи АПОЕЛ на върха на временното класиране, но шампионите са с актив от четири точки след равенството в първия кръг срещу АЕК Ларнака. Алки е на последното място с две загуби, но отборът на Башов изигра мачовете си срещу грандовете.