Контузия спря Александър Тунчев за двубоя на Лестър срещу Херефорд от английската Лига 1. Българският бранител не игра за успеха на „лисиците” с 2:1, след като получи неприятен удар в последния мач на своя тим преди два дни срещу Лийдс. По-рано през декември Тунчев се оплакваше и от травма в адукторите, затова мениджърът Найджъл Пиърсън реши да не рискува с включването му. Вместо него в отбраната застана Майкъл Морисън.

На своя „Уолкърс стейдиъм” Лестър не допусна грешка и се реваншира за изпуснатата победа в Лийдс на 26 декември. Стив Хауърд откри още в деветата минута, а Анди Кинг направи 2:0 в 71-та. Карл Броудхърст направи последните десетина минути по-напрегнати, като върна едно попадение, но домакините не позволиха отново да бъдат разочаровани в края и удържаха победата.

Лестър вече има 51 точки в актива си, с цели пет повече от втория Милтън Кейнс Донс, въпреки че този отбор е и с мач по-малко. Трети за момента е Питърбъро с 43 точки, колкото има и Милуол, но и той има да играе още една среща.