Нападателят на Реджина Никола Аморузо се притеснява, че намеренията на ръководството на Фиорентина да върне в състава Валери Божинов ще спре интереса от страна „виолетовите” към него.

Преди известно време се появи информация, че спортният директор на клуба Пантелео Корвино наблюдава изявите на нападателя на Реджина. Условието, при което обаче той може да бъде привлечен е, че българинът бъде трансфериран в друг тим.

„Говори се за интерес от страна на Фиорентина, но те започнаха да работят по връщането на Валери Божинов в състава от Ювентус”, заяви пред goal.com Аморузо, който е получил сериозно предложение и от страна на Шахтьор Донецк.

Много голяма е вероятността Валери Божинов да се завърне при „виолетовите” през следващия сезон, тъй като не успя да се наложи сред титулярите в Ювентус, където игра под наем през последната година.

През последните дни обаче италианските медии съобщиха, че българинът може да се озове в състава на Милан, тъй като „виолетовите” искат в Алберто Джилардино, а в замяна ще дадат младежкия национал и 15 млн. евро.