Бившият играч на Левски, а сега футболист на Санфрече Хирошима Илиян Стоянов даде обширно интервю за вечерното предаване на Дарик радио „Голлиния”. Бранителят си пожела на връх рождения си ден да остане в японското първенство поне още 4-5 години.

„Благодаря за хубавите пожелания относно рождения ми ден. Не се чувствам ветеран във футбола. На мнение съм, че в тази игра има можещи или не можещи. Надявам се да поиграя още 4-5 години, дано съм здрав. Не съм много щастлив, защото семейството ми го няма и съм сам. Прибрах се преди един ден, защото започваме подготовка за новия сезон. Дано вземем с Хирошима поне една от купите през тази кампания”, заяви за Гонг по телефона от Япония Коловати.

Стоянов призна, че клубовете в страната на изгряващото слънце са засегнати от световната финансова криза. „Тук се усеща кризата, защото икономиката е много развита. Смятам, че до една година нещата ще се оправят. От нашия клуб се отказаха три спонсора. Почти си бяхме осигурили подписа на Георги Петков от Левски, но нещата се разпаднаха в последния момент. Дано след половин година го привлечем, аз ще бъда много щастлив в Япония да играят двама българи. Нашият тим привлече само един хърватин от Динамо Загреб. Даже Накамура от Селтик щеше да се връща в Япония, но се отказа заради финансовите проблеми. Нямам представа дали ще има промени в бюджета на Санфрече”, разказа Илиян Стоянов.

„Не съм говорил с никой относно евентуалното ми завръщане в националния отбор. Никой не ми се е обаждал. Не знам дали Станимир Стоилов ще става национален треньор. Честно казано, аз съм в добри отношения с него, забравил съм всичко от миналото, гледам само напред. В добри отношения съм с всички от Левски, какво те мислят, не знам”, отбеляза още Стоянов, който изкара няколко сполучливи години на стадион „Георги Аспарухов”, а преди това играеше в родния си Кюстендил.