Тодор Колев започна като титуляр за своя Алемания Аахен победата при над Бохум с 3:2 в мач от втория кръг за Купата на Германия.

Българинът остана на терена до 73-та минута, а неговият тим продължава напред в надпреварата, след като успя да обърне развоя на мача, който не започна добре за домакините.

Еберс си вкара автогол в 20-та минута, с което даде преднината за Бохум, но гостите останаха с човек по-малко 10 минути по-късно, след като Дабровски напусна играта заради червен картон.

Обратът за отборът от Аахен дойде през второто полувреме – Милхраум изравни в 50-та минута, а Пека обърна за 2:1 в 62-та. Еберс се реваншира пред своите съотборници след като вкара за 3:1 в 81-та минута.

Едно попадение за Бохум върна Дреск в 83-та минута, с което върна надеждите на гостите, но Епал остави съотборниците си с девет души на терена в самия край на мача, което бе и последното по-интересно в този мач.

Асен Караславов игра цял мач при загубата на Гройтер Фюрт от Хофенхайм с 1:2 и така неговият отбор няма да продължи във третия кръг за Купата на Германия.

Други резултати от Купата на страната:

Ханза Рощок – Офенбах 6:0

Карлсруе – Волфсбург 0:1

Мюнхен 1860 – Майнц 2:1

Вупертал – Херта 2:0