Треньорът на ПСВ Айндховен Филип Коку заяви, че за Станислав Манолев ще е по-добре да напусне клуба, ако през зимата пристигне оферта за българския национал.

Холандският специалист заяви, че бившият играч на Литекс е истински пример за по-младите си колеги и е попаднал в групата за мача с Лудогорец заради доброто си представяне в тренировките.

„За мен Манолев върши чудесна работа, макар и да се намира в трудно положение. Преди играеше за първия отбор, сега през повечето време е или на пейката, или извън групата и играе за Йонг ПСВ. Има много професионално поведение и е истински пример за младите момчета. Винаги се раздава в тренировките и това е една от причините, поради които е тук с нас“, каза Коку.

„Ако се получи добра оферта за него, ще е най-добре да отиде и да играе другаде на най-високото възможно ниво. Ще видим каква ще бъде ситуацията през януари.“

„Той е добър, енергичен играч. Има силата да играе в защита и атака през всичките 90 минути. Той е футболист с умения, показвал го е неведнъж за нашия тим и съм сигурен, че ще продължи така за в бъдеще“, завърши наставникът на ПСВ.