Българският национал Велизар Димитров записа цял мач при изключително важната победа на своя Металург Донецк над Ворскла с 2:1.

Успехът за отбора, воден от Николай Костов е много ценен, тъй като тимът се бори за място в евротурнирите през следващия сезон. Българският футболист бе изключително деен за своя отбор, който съумя да се наложи над финалиста за Купата на Украйна. На няколко пъти Велизар Димитров излизаше на добри позиции за гол, на в две от тях страничният рефер фиксира засада, което осуети добрите атаки.

Чиприан Танаса успя да изведе Металург Донецк напред в резултата още в 9-та минута. В 29-та обаче, в опита си да изчисти топката от наказателното поле на своя тим, Билозор си вкара автогол, с което резултатът бе изравнен за 1:1.

През второто полувреме домакините започнаха да проявяват по-сериозен натиск. Така се стигна до 52-та минута, когато бе отсъдена дузпа в полза на Металург, заради игра с ръка в наказателното поле.

Точен от бялата точка бе Владимир Коритко, който оформи и крайното 2:1, с което донесе и трите точки на тима.

Така след успеха Металург Донецк засега остава на четвъртата позиция, която би осигурила мястото на тима в Европа. До края на шампионата в Украйна обаче остават още два кръга. Лидер в подреждането е Динамо Киев.