Отборът на Ивайло Петев АЕЛ Лимасол продължава победния си ход към титлата в Кипър. Днес АЕЛ размаза бившия тим на Станимир Стоилов Анортозис с 3:0 като гост и затвърди първата позиция в класирането.

На практика с този мач стартираха двубоите в плейофната фаза в Кипър.

Отборите се разделиха на две, като първата шестица решава шампиона и участниците в евротурнирите. Отборът на Анортозис реално няма никакви шансове за по-предно класиране, тъй като изостава от лидерите с над 20 точки.

Мачът бе решен още в първата му половина. Капитанът на АЕЛ Сачети отбеляза първото попадение в 6-ата минута, а в 19-ата Калудерович направи резултата 2:0. До почивката АЕЛ отбеляза още един гол, като негов автор стана Едмар в 43-ата минута. Българският полузащитник Станислав Генчев остана на резервната скамейка и не се появи в игра.

С тази победа АЕЛ събра 65 точки и е едноличен лидер в класирането на Кипър, като до края на шампионата има още 9 кръга.

Междувременно Омония Никозия направи услуга на АЕЛ, като успя да спре един от основните конкуренти за титлата Аполон Лимасол. Мачът завърши 0:0, което отдалечи Аполон на 5 точки от тима на Ивайло Петев. Третият двубой в кръга е по-късно тази вечер и противопоставя другия конкурент за титлата АПОЕЛ и Ермис.