Полузащитникът на Лестър Сити Радостин Кишишев заяви за официалния сайт на "лисиците", че решението на Александър Тунчев да премине в английския клуб е било поставено под съмнение от "много хора в България", но защитникът е взел това решение тъй като гледа "в перспектива".

Тунчев стана четвъртото ново попълнение за Найджъл Пиърсън, откакто той бе назначен преди две седмици и половина като мениджър на клуба.

"Аз съм сигурен, че Алекс ще израсне още повече, като според мен той е отлично попълнение за Лестър Сити. Много хора в България поставиха под съмнение неговото решение да дойде в клуб от Лига 1, но той гледа нещата в перспектива”, коментира Кишишев.

„Той не гледа само към следващия сезон, а още по-далеч. Той е много позитивен човек - иска да върви нагоре и само нагоре. Имаше доста спекулации относно неговото бъдеще в България, но аз съм сигурен, че той е вече доволен от факта, че всичко остана зад гърба му”, добави халфът.

„Говорих с него преди няколко дни и му разказах за клуба. Той е доволен, че ще играе в Англия и иска да научи за живота тук. Този трансфер ще му даде допълнително самочувствие", каза българинът.