Националът Радостин Кишишев сподели впечатленията си от обстановката в Лийдс Юнайтед в интервю за официалния уеб-сайт на клуба. Киш дебютира за новия си тим миналата седмица при домакинската загуба с 2:3 от Шефийл Уензди.

„Не можех да повярвам, че след 70 минути игра губехме с 0:3, въпреки че бяхме по-добрият отбор на терена. Имаше 25000 фенове на стадиона миналата седмица, макар отборът да е на последно място в Чемпиъншип. Това е много важно – показва обичта на запалянковците към клуба. Мисля, че тази събота, те ще се гордеят с нас. Можем да вземем трите точки. Нуждаем се от тези три точки. Жизненоважно е.”

Кишишев размени една битка за оцеляване за друга, след като дойде на „Елънд роуд” от борещия се за оцеляване във Висшата лига тим на Чарлтън. Лондончани обаче показват добра форма в последните мачове.

„Те са много по-уверени сега. Все още са на шест точки от спасението, но усещам решителността на играчите и мениджъра – играят с много страст напоследък. В Лийдс трябва да направим същото, ако искаме да избегнем неприятностите. Всички искат да се спасим, но само с вяра не можем да го постигнем. Трябва да си свършим и работата.”

Тинката не влизаше в сметките на новия мениджър на Чарлтън Алън Пардю и той признава, че не се е замислил дали да приеме предложението на Лийдс:

„Алън Пардю ми каза, че мога да остана в Чарлтън, но аз реших, че трябва да замина. Обичам футбола, и дойдох в Лийдс, за да играя. Надявам се да остана за по-дълго, но това не зависи само от мен. В момента просто искам да играя футбол и да помогна на клуба да се спаси от изпадане.”