Българският нападател Кирил Десподов започна като титуляр при поражението на Щурм Грац с 0:4 от Рапид във Виена в 24-ия кръг от австрийското футболно първенство.

Така гостите до голяма степен загубиха шансове да се преборят за квота за Лига Европа, след като останаха на шесто място в първата шестица преди последните три кръга от плейофите с 16 точки, на 6 точки зад четвъртия ЛАСК Линц.

Домакините доминираха сериозно до почивката и с два бързи гола на Келвин Аразе в средата на полувремето взеха добър аванс.

Десподов получи жълт картон в 41-ата минута за симулация, след като при борба за висока топка с Максимилиан Улман падна театрално на тревата.

В началото на второто полувреме българинът получи два шанса да се разпише. В 47-ата минута той беше изведен в добра позиция, но се забави и в последния момент топката му беше избита, а три минути по-късно Десподов стреля опасно от фаул от 20 метра, но над целта.

В 61-ата минута старши треньорът на гостите Нестор Ел Маестро извърши три смени, като Десподов напусна терена, а на негово вясто влезе ветеранът Кристоф Лайтгеб. В 70-ата минута капитанът Щефан Шваб окончателно реши мача след точно изпълнена дузпа за 3:0, а девет минути по-късно Таксиархис Фунтас окончателно оформи разгрома с четвърти гол в мрежата на Щурм.

С успеха Рапид се изравни с втория Волфсбергер АК с по 23 точки, а лидер е ФК Залцбург с 30 точки.