Кипърският втородивизионен клуб Омония Арадипу обяви напускането на Валентин Игнатов от позицията старши треньор на мъжкия отбор. Бившият нападател се разделя с поста след домакинското поражение във втора лига с 1:2 от Ксилитумбу, което остави тима на 14-о място в зоната на изпадащите с 13 точки, на три от първия в спасителната зона Ахиронас (Лиопетру).

От клуба от Арадипу съобщават, че Валентин Игнатов е важен член на общостта и ще продължи да работи за клуба на различна позиция. "Благодарим му за всичко, което предложи и предлага на нашето Сдружение", се казва в съобщението на Омония Арадипу на страницата им в интернет.

Валентин Игнатов е един от добрите нападатели в българския футбол в края на 80-те и през 90-те години. Роден в Бяла (област Русе), той влиза в професионалния футбол с Етър (Велико Търново). След това прави запомнящи се сезони в Славия, Локомотив (ГО), Хасково, Янтра и Видима-Раковски. Има и сериозна статистика от престоя си зад граница, като връх в кариерата му е един сезон в един от грандовете в гръцкия футбол Арис (Солун). Играе още за Анортозис (Кипър) и португалския Униао Мадейра във втора лига. Сега на 55 години, от 2008-а година той живее и работи в Кипър.