Роби Кийн се изказа много ласкаво за партньора си в атаката на Тотнъм Димитър Бербатов. Ирландецът сподели още, че изпитва удовлетворение от играта за „шпорите” въпреки лошия старт на отбора във Висшата лига.

Според медиите в Англия Бербо иска да напусне отбора. Спекулациите набраха страхотна скорост през миналата седмица, но Кийн заяви, че не обръща внимание на тези слухове и се наслаждава на играта с капитана на българския национален отбор.

Димитър е брилянтен състезател, с когото е удоволствие да си партнираш. Все пак обожавам да играя с всички нападатели в тима. Тотнъм разполага с много добри атакуващи футболисти”, каза Роби.

„Аз се наслаждавам на играта си, което е най-важното – тъй като тогава играеш с усмивка на лицето – тогава всичко се получава като по вода. Разбира се, че вкарването на голове е приятно, но печеленето на мачовете е по-важно. Трябва да се отчетат позитивите на отбора като цяло. Всичко трябва да се върти около отбора, не за мен или за някой друг от момчетата. Индивидуалностите не са важни”, завърши Кийн.