Спортно-техническият директор на Киево Джовани Сартори обяви, че Валери Божинов наистина влиза в плановете на тима от Верона. В същото време той уточни, че „летящите магарета“ не могат да си позволят да купят българския нападател от Спортинг Лисабон, а само да го вземат под наем.

„Ние търсим възможност да подсилим състава си за следващия сезон. За нас е важно да вземем футболисти, които имат качествата да помогнат на отбора за едно по-добро класиране, а Божинов е именно такъв играч“, коментира Сартори.

„Киево не може да си позволи да плати 5 или 6 милиона евро на Спортинг за българския нападател. Ще се опитаме да го вземем под наем. Това е въпрос на продължителни и тежки преговори, но трябва да бъдем търпеливи“, добави спортно-техническият директор на Киево пред „Tuttocalciatori“.

„В момента в Италия само Ювентус може да си позволи да купува играчи и то на висока цена. Другите отбори от Серия А не са в състояние да си позволят големи харчове. Имаме няколко набелязани футболисти и след няколко дни ще видим кои от тях ще дойдат все пак при нас“, каза още Джовани Сартори.