Легендата на Ливърпул Кевин Кийгън оцени качествата на Димитър Бербатов в своя анализ за ESPN преди двубоя между „червените“ и Фулъм този уикенд. Двата тима се изправят един срещу друг на „Анфийлд“ в мач от поредния кръг във Висшата лига, а по всяка вероятност именно българинът ще води атаката на гостите.

Кийгън признава, че Бербатов е невероятен футболист и ако Ливърпул иска да си направи живота лесен в събота, ще трябва да спре именно нападателя. В противен случай домакините могат да страдат както преди години, когато българинът реализира хеттрик във вратата на Пепе Рейна, но с екипа на Юнайтед.

„Нямам търпение да видя Димитър Бербатов в събота. Гледах го преди няколко седмици срещу Нюкасъл. Погледът му върху играта не прекрасен. Той връзва играта на тима си с поне докосване тук и там, бута я напред – той е завършен играч. Бербатов често сменя настроенията си, но притежава много елегантни качества и страхотен футболен интелект. Когато играта му върви, е страхотно да се наблюдава.

Очевидно, бе голяма изненада, когато стана ясно, че Бербатов отива във Фулъм. Но това подхожда на Бербатов – да е основната фигура. В Манчестър Юнайтед той бе просто един от останалите, към края дори не попадаше и в групата. На „Крейвън Котидж“ той е талисманът. Хората изглежда заклеймяват престоя му в Манчестър като провал, но той спечели трофеи, а само преди 18 месеца бе голмайстор на Висшата лига. Като сърцето на атаката, каквато роля играе в момента във Фулъм, той е невероятна придобивка. Ливърпул много добре знае каква заплаха представлява българинът, след като се превърна в негова жертва при загубата от Юнайтед с 2:3 преди няколко години, когато Бербатов вкара и трите гола за „червените дяволи“. Опасността е там, но ако спреш Бербатов, ще спреш и устрема на целия тим.