Карпати Лвов с българските треньори Николай Костов, Неделчо Матушев и Веско Бранимиров елиминира силния отбор на Металист Харков в турнира за Купата на Украйна и отива на четвъртфинал. Редовното време завърши 1:1, но с гол на резервата Леван Кения в 108-ата минута жълто-зелените от Лвов спечелиха с крайното 2:1.

Гостите от Харков откриха резултата в 72-ата минута, но само пет минути по-късно Семир Щилич изравни. Три минути след влизането си в игра пък грузинецът Кения реализира победния гол.

Мачовете между Карпати и Металист винаги са заредени с по-особена енергия, а ръководствата на двата клуба, както и феновете, не се обичат особено. Противопоставянето има и политически мотиви, тъй като в Харков хората са проруски настроени, а тези в Лвов - ултранационалисти.

"Пристигането на Николай Костов и хората от неговия екип върна настроението в отбора. Футболистите играят с много по-голямо желание. Президентът трябва обаче да им даде по-дълго доверие, за да могат да се видят резултатите от работата им“, пишат местните медии.

Петър Занев и Валентин Илиев не бяха в групата на Волин Луцк, който елиминира също в осминафинална среща втородивизионния Шахтьор (Свердловск) с 2:0 като гост.

Светослав Тодоров също не игра за Ховерла-Закарпатия, който претърпя тежко поражение у дома от Шахтьор Донецк с 1:4.