Българският футболист Асен Караславов донесе равенството на своя Гройтер Фюрт срещу тима на Фрайбург в мач от 15-тия кръг на немската Втора Бундеслига. Двубоят на „Плеймобил-Щадион” завърши 1:1, като бившият защитник на Славия вкара изравнителното попадение в 39-тата минута.

Караславов игра цял мач за своя отбор, като с успешните си действия в защита не позволи на гостите да се поздравят с победа, въпреки численото им предимство в последните 40 минути на мача.

Българинът обаче има главна заслуга за гола на Фрайбург. В 20-тата минута той загуби една наглед лесна топка в собственото си поле, която бе спечелена от Йонатан Йегер, който от границата на наказателното поле с удар в десния ъгъл вкара за 1:0.

Караславов се реваншира за грешката си в 39-тата минута, когато Пуплин центрира от фаул отдясно и в наказателното поле българинът засече неспасяемо с глава, с което вкара първия си гол за сезона.

Чарлс Таки получи втори жълт картон в 53-тата минута, но въпреки това домакините успяха да удържат равенството.

Във временното класиране Гройтер Фюрт е на 7-мо място с 23 точки, на 4 от 3-тата позиция, която дава право на бараж. На това място именно е отборът на Фрайбург, където в скоро време най-вероятно ще играе Атанас Курдов.